Altınlarda Ayar Nedir?

19-02-2024 13:32
Altınlarda Ayar Nedir?

Altının Ayarı Nasıl Anlaşılmaktadır?

Altınla ilgili merak edilen konulardan birisi altın ayarının nasıl anlaşıldığı konusudur. Sizlere özel günlerde takılan altınlar gerçek iken ayarlarının düşük olması mümkündür. Çünkü altınlar 22, 18, 14 ve 8 ayar altın olarak çeşitlendirilmektedir. Bu ayar seçenekleri, altının saflık oranını gösterdiği gibi ülkelere göre değişkenlik gösterdiği de unutulmamalıdır. Bir altın 22 ayar olarak alındığı zaman %91,6 oranında saflığa sahip olur. 18 altın %75 oranında saflık sahibi olur. Altınlarınızın kaç ayar olduğunu öğrenmek için profesyonellerden destek alabilirsiniz. Yani bir kuyumcudan bilgi almanız mümkündür.

Aynı zamanda altının kaç ayar olduğunu kendiniz de anlayabilirsiniz. 
Altınları içerisinde, iç kısmında ayarını gösteren damgalar bulunur. Bunlar 933, 910, 916 gibi seçeneklerden oluşmaktadır. Karşınıza çıkan damgada sayı 18 ve 750 sayıları ise o zaman 18 ayar altındır. Ayrıca unutulmamalıdır ki her altında bir kod bulunması gerekiyor. Altınınızda bir kod yoksa o zaman sahte olduğu endişesine kapılabilirsiniz. Bu gibi bir durumla karşılaştığınız zaman ise kuyumcuya danışmanız sizin için daha faydalı olacaktır. 

Altın Ayarını Anlama Yöntemleri Nelerdir?

Size hediye gelen veyahut satın aldığınız altınınızı inceleyebilirsiniz. Bu sırada altın ayarını anlamak için kodlarını kullanabilirsiniz. Çünkü bu şekilde kesin bir sonuç sahibi olabilirsiniz. Altının kodu, yüzüklerin iç tarafında olur. Kolyelerde veyahut bilekliklerde ise genellikle klipslerinde bulunmaktadır. Altınınızda damga yoksa da bu durumun birden fazla nedeni olabilmektedir. Altın daha önceden kullanıldıysa, bu yüzden silinmiş olabilmektedir.  Altınınızı yeni aldıysanız üretim hatasıyla karşı karşıya da olabilirsiniz. 24 ayar olan saf altında saflık oranının da %99,99 olduğunu unutmamalısınız. Saf altının nasıl anlaşıldığını kontrol etmek için de ilk olarak yumuşaklığına bakabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.